PAELLA DE MARISCO

De paella met vis is NIET de originele, maar misschien wel de populairste onder de paella’s. En je kunt er makkelijk mee variëren: inktvis, gamba’s, kreeft, met schaal of gepeld of met de inkt van de inktvis. 

Er zijn natuurlijk megaveel recepten voor vispaella’s te vinden op het internet, maar helaas zijn er maar weinig authentiek (door tal van redenen). Met ons recept zit je wat betreft authenticiteit gelukkig goed!

Recept vispaella

Aantal personen: 4-5 personen
Bereidingstijd: ~ 60 minuten

Ingrediënten

  • 350 gram inktvis in stukjes
  • zeevruchten, bijv. 2-3 gamba’s per persoon 
  • 500 gram paellarijst 
  • 2 l visbouillon 
  • 2 tl pimentón dulce 
  • 2 el pimiento choricero 
  • 2 geraspte tomaten
  • extra vierge olijfolie
  • 35 saffraanstampertjes 
  • zout

Bereidingswijze

  1. Bak de zeevruchten in olijfolie en haal ze uit de pan. 
  2. Bak de inktvis in olijfolie en voeg een klein beetje zout toe.
  3. Voeg de pimentón, de pimiento choricero en de geraspte tomaat toe. 
  4. Voeg de bouillon toe.
  5. Zodra de bouillon kookt, voeg je de rijst en de saffraan toe. 
  6. Laat de rijst tussen de 16 en 18 minuten pruttelen. 
  7. Voeg in de laatste minuten de zeevruchten weer toe.