LEER STAP VOOR STAP EEN PAELLA DE MARISCO MAKEN

Paso a paso (stap voor stap) leert Paco jou om de állerlekkerste paella de marisco, oftewel paella met zeevruchten, te maken. Na deze cursus likken jouw familie en vrienden hun vingers af bij het eten van jouw authentieke paella.

0%
SPAANS
0%
AUTHENTIEK
0%
LEKKER

“Je proeft meteen weer die lekkere smaak van vakantie!”

¡MADRE MÍA!

HERKEN JIJ DIT?

Tijdens je vakantie in Spanje eet je de lekkerste paella’s. Maar thuis lukt het je maar niet om die authentieke smaak te evenaren. 

Je speurt de Appie/Jumbo/Lidl af voor de juiste kruiden, want die paellakruiden zijn het toch ook niet. 

Je zoekt nog weer naar andere recepten en kijkt video’s op YouTube. Helaas, die zijn niet zo gedetailleerd óf niet in het Nederlands.

De rijst is helemáál verre van fiesta: die wordt niet goed gaar, of juist heel zompig, en heeft zeker niet die lekkere paellabite. 

Ondertussen verlang je terug naar die smaak van Spanje, die smaak van vakantie, maar die is (letterlijk 2000 km) ver te zoeken. 

HAAL SPANJE NAAR JOUW KEUKEN

NA  HET VOLGEN VAN DE CURSUS ….

… maak jij de allerlekkerste paella de marisco, zoals je ‘m ook in Spanje at!

… weet je welke ingrediënten en tools je nodig hebt om een AUTHENTIEKE Spaanse paella te maken.

… weet je precies waar je op moet letten tijdens de verschillende stappen van de bereiding.

… én welke fouten je moet voorkomen. 

… nodig je vol vertrouwen jouw familie en vrienden uit voor een Spaanse lunch. Complimenten gegarandeerd!

wat mensen zeggen over de paella’s van Paco

PAELLAS DE CATEGORÍA

DE INHOUD

MODULE 1: DE TOOLS

Welke tools heb je nodig om de perfecte paella te maken? Je leert waarom de combinatie ‘brander + paellapan’ de beste en makkelijkste optie is, hoe je de juiste pan kiest en hoe je de pan voor- én nabereidt.

MODULE 2: RIJST

In deze module leer je alles over de verschillende soorten rijst en waar je op moet letten bij het koken van de rijst.

MODULE 3: VISBOUILLON

De bouillon in een paella met zeevruchten maakt of breekt de paella. In deze module leer je een goede basisbouillon maken voor je paella de marisco. Ook leer je in deze module hoe je een salmorreta (onmisbaar in een paella de marisco als je het ons vraagt!) en saffraaninfusie maakt.

MODULE 4: PAELLA DE MARISCO

Na alle voorbereiding uit de vorige modules leer je in deze module stap voor stap jouw paella met zeevruchten maken. Je weet precies waar je op moet letten en wat je moet voorkomen.

DEZE CURSUS IS VOOR JOU ALS JE …

… even op vakantie wilt in je eigen keuken. 

… voor authenticiteit gaat.

… écht die Spaanse smaak wilt krijgen. 

indruk wilt maken op je familie en vrienden met een heerlijke Spaanse lunch.

… de paella’s die je nu al maakt wilt perfectioneren.

… wel eens wat anders wilt leren maken dan die eeuwige risotto of pasta.

… behoefte hebt aan vragen stellen en feedback.

… van koken houdt, een foodie bent, een thuiskok of professional bent.

… tijdens je vakantie naar Spanje geen tijd hebt gehad om een paellaworkshop te volgen.

DEZE CURSUS IS NIET VOOR JOU ALS JE …

… niet van koken houdt!

… denkt dat het met een koekenpan op je fornuis en wat paellakruiden je ook wel lukt. 

… nog geen ei kunt bakken. 

… het beter denkt te weten dan el tío Paco 😉

¡BONUS!

Als je de cursus nu koopt, krijg je toegang tot de complete cursus t.w.v. € 119,00!

De complete cursus bestaat uit de volgende modules:

  • paella de marisco (zeevruchten)
  • paella valenciana (kip en konijn
  • paella de verduras (groenten) 
  • fideuà de marisco (fideos met zeevruchten)

DEZE BONUS* IS GELDIG TOTDAT DE EERSTVOLGENDE MODULE WORDT GELANCEERD!

*Aan de bonus(actie) kunnen geen enkele rechten worden ontleend.

veelgestelde vragen

FAQ

Deze cursus is ONLINE. Je krijgt toegang tot een online leeromgeving (Huddle) waar alle videolessen in modules worden weergegeven. Deze video’s kun je zo vaak terug kijken als je wilt.

Je krijgt na betaling DIRECT toegang tot de online leeromgeving om alle video’s en lesmateriaal te bekijken.

Zolang de cursus bestaat, heb je onbeperkt toegang!

De audio van de meeste video’s is Spaans (omdat Paco geen Nederlands spreekt). Al die video’s zijn Nederlands ondertiteld. De overige video’s, het werkboek en de hele leeromgeving zijn gewoon in het Nederlands. Ook kun je al je vragen gewoon in het Nederlands stellen en krijg je een reactie in het Nederlands of Nederlands ondertiteld.

Wij geloven dat je alles kunt leren! Maar als we muy eerlijk zijn, een GOEDE paella is niet het meest makkelijke gerecht om te maken. En zoals met alles in het leven: het heeft wat oefening en geduld nodig. Maar nogmaals: het is te leren, en met onze hulp kun jij het ook!

De paella (in dit geval het gerecht) dankt zijn naam aan deze pan: het Valenciaanse/Catalaanse woord paella komt van het Latijnse patella, wat letterlijk ‘pan’ betekent. Er is een reden dat deze pan (evenals de ringbrander) al decennia lang wordt gebruikt voor het maken van paella’s. En in de cursus leggen we uitgebreid uit waarom je echt een paellapan + ringbrander wilt gebruiken. Wil je de paella toch in een hapjespan op je fornuis bereiden? Alles kan … …, maar je krijgt zeker niet het beste resultaat, het is geen paella meer en Paco zal er wel even een traantje om laten 😉

OVER ONS

Wij zijn Paco (uit Valencia) en Marcella (uit Apeldoorn) en we ontmoetten elkaar in 2017 in Valencia. Paco is geboren en getogen in Valencia. Daar werd paella er met de paleta (paellalepel) ingegoten. Hij leerde paella’s maken van zijn vader en perfectioneerde zijn paella’s vervolgens door heel veel te oefenen.

Nadat de vader van Paco jarenlang grappen maakte dat we een paellarestaurant in Nederland zouden moeten beginnen, ontstond daar ineens het idee voor deze cursus! Want naar Nederland gaan, tsjah, dat is niet echt een optie voor ons 😉 hashtag regen hashtag grijs

Dus waarom niet online? En zo ontstond de Paella-Academie! Zodat jij vanuit je eigen keuken of tuin een paella leert maken zoals je die in Spanje eet, 100% authentiek! En waarmee je je familie en vrienden versteld doet staan!

ONZE VISIE & MISSIE

Wij staan voor AUTHENTICITEIT. Somos puristas, we zijn puristas.

We proberen een einde te maken aan paella’s met chorizo (huh, wat? ja!), doperwten en een overload aan peterselie (dat is alleen voor de foto), aan paella’s waarin geen korreltje rijst meer te zien is en al die ”’paella’s”’ met basmatirijst en ¡la hostia puta! kokosmelk – oh ja hoor, we zijn het tegengekomen en in Spanje ga je daarvoor echt de paellagevangenis in!

Natuurlijk stimuleren we creativiteit, maar zoals Picasso heel mooi zegt: LEARN THE RULES LIKE A PRO, SO YOU CAN BREAK THEM LIKE AN ARTIST. En als het dan toch wat anders wordt dan een paella, noem het dan in ieder geval, por favor, geen paella 😉

ALLE VOORDELEN OP EEN RIJTJE

  • Je volgt de cursus helemaal op je eigen tempo en kunt ‘m zo vaak bekijken als je wilt en als nodig is.

  • De cursus is helemaal in het Nederlands en waar nodig Nederlands ondertiteld.

  • Je mag 3 maanden lang al je vragen stellen en om feedback vragen.

  • Je volgt de cursus lekker tranquilo vanuit je eigen keuken of tuin. Je hoeft nergens heen (behalve naar de viswinkel dan).

¡Wij steunen het CAS!

Door een cursus bij ons te kopen, draag je bij aan het CAS (Comité Anti Stierenvechten) International. Van iedere bestelling doneren wij namelijk standaard 5% aan het CAS!

Het CAS wil een einde maken aan stierengevechten, de jacht met galgo’s en andere ‘culturele evenementen’ die dierenleed tot gevolg hebben.